Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z białej kapusty na kolacje lub smaczny dodatek do obiadu. Zapraszam po przepis
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 28
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 138
Składniki
Z kapusty wycinam głąb drobniutko szatkuje i sole dobra szczypta soli i odstawiam na czas dalszych przygotowań by zmiękła. marchew i jabłka obieram ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebule kroje w kostkę a z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w kostkę, z kukurydzy scedzam wodę .
Do przezroczystej miski układam warstwami warzywa najpierw polowe kapusty następnie cebula polowa jabłko , polowa marchew i polowa papryki i kukurydzy sole i pieprze delikatnie daje 2 łyżki majonezu i łyżkę keczupu równam i układam kolejne porcie warzyw doprawiam sola i pieprzem i majonezu z keczupem troszkę kapusty zostawiam na sam wierzch. Spalarkę ozdabiam kawałeczkami papryki lub marchewki i wstawiam na godzinę do lodówki by smaki sie połączyły .Sałatka smakuje wyśmienicie samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych .
Po dokładne wykonanie sałatki zapraszam na film Smacznego