Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułem gotowanym na parze z jajkiem i nutą słodkich rodzynek. Szybka i zdrowa przekąska. Bardzo często robię taką na kolację.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Brokuła rozdrabniamy i gotujemy na parze do miękkości. Studzimy, przekładamy do miski. Jaja kroimy w grubą kostkę. Pomidorki na ćwiartki, a paprykę w kostkę. Wszystko łączymy razem z brokułem i rodzynkami, doprawiamy solą i pieprzem. Czosnek należy przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno pokroić. Połączyć z jogurtem, doprawić do saku. Sosem polać sałatkę, lekko zamieszać. Sałatkę można posypać prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.