Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselkę można kochać lub nienawidzić. Ja ją uwielbiam:) Polecam smaczną sycącą sałatkę z brukselką w roli głównej z dodatkiem czerwonej papryki, kiełbasy salami i sera typu camembert z dodatkiem dipu z musztardy, oliwy i soku z cytryny.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20653
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5188
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości ale nie rozgotowujemy, odsączamy i przekładamy na talerz. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i pestek, kroimy w kostkę i rozkładamy na brukselce. Kiełbasę salami /polecam paprykową/ i ser kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Z musztardy, soku z cytryny, oliwy czosnkowej i przypraw przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Gotowe.