Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeżą miętę rozpoczęty, więc wykorzystuję ją w różnych postaciach. Dziś proponuję pyszna sałatkę z wykorzystaniem tej aromatycznej rośliny. Polecam:)
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 182
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 194
Składniki
Fasolę zalać w garnku zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Na drugi dzień wodę odlać, zalać ponownie nową i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Po czym odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i połączyć z fasolą. Posolić i popieprzyć do smaku.
Liście mięty umyć i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystko razem wraz z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem zmiksować, dodać przyprawy.
Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać, dodając na koniec posiekany szczypiorek. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki.