Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki to ciągle niedoceniane warzywa w naszej kuchni. Choć są bardzo zdrowe, pomagają leczyć anemię, a ich smak świetnie łamie inne, wybieramy je dosyć rzadko. Kojarzymy je niemal wyłącznie w formie tartej - jak buraczki zasmażane do obiadów albo jako nieodłączny składnik barszczu czerwonego, który ostatecznie zjadamy wyłącznie w formie wywaru. Z buraków da się jednak wyczarować wyjątkową sałatkę, która zachwyci was swoją głębią smaku. To tani i pyszny sposób na urozmaicenie swojego jadłospisu, który poruszy nawet największego smakosza.
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 317
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 55
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 317
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 55
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Buraka i ser pokroić w kostkę, pestki dyni uprażyć na suchej patelni, przygotować sos – oliwę wymieszać z miodem, posiekaną miętą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć rukolę, na niej położyć pokrojonego buraka i fetę, całość polać sosem miodowo-miętowym i posypać pestkami dyni.
Podawać z grzankami zaraz po przygotowaniu.