Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę i gotować 15 minut z cukrem , wodą , solą i octem. Po ugotowaniu dodać starte buraczki i jeszcze raz doprowadzić do zagotowania , dodać oliwę i gorące wkładać do słoików. Wystarczy dokładnie zakręcić słoik. Nie pasteryzujemy słoików. Buraczki są świetne na zimno do dań obiadowych jako sałatka oraz jako dodatek do kanapek.