Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z czerwonej kapusty, to jedna z moich ulubionych. pasuje do większości dań. Jest łatwa do przyrządzenia.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7988
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7988
Składniki
Główkę kapusty dzielimy na pół lub ćwiartkę (w zależności od jej wielkości lub ilości osób. Następnie ją szatkujemy. Wkładamy do garnka i zalewamy zimna wodą. Gotujemy ok. 3-5 od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy wodę i polewamy całość octem, żeby zmieniła barwę na jaśniejszą. Odstawiamy całość do przestygnięcia. W tym czasie obieramy jabłko i je kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
Po przestygnięciu do kapusty dodajemy pokrojone jabłko i cebulę. Mieszamy całość i dodajemy oliwy. Jeszcze raz wszystko mieszamy i gotowe. Jest bardzo smaczna, zdrowa i odchudzająca za sprawą octu. Smacznego