Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna sałatka uzupełniona przed podaniem chipsami boczkowymi to sycące danie na kolację.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 801
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 801
Składniki
Jajka ugotować obrać , pokroić w kostkę.Brokuł obrać na różyczki ugotować.Kiełki włożyć do salaterki dodać brokuł.
Paprykę pokroić w kostkę.Oliwki pokroić na 4 części.Mieszankę osączyć z zalewy.Wszystkie warzywa włożyć do salaterki ,dodać jajka.
Doprawić solą i pieprzem ,wymieszać.
Majonez wymieszać z jogurtem doprawić solą sokiem z cytryny wymieszać i dodać do sałatki.
Boczek podsmażyć tworząc chipsy .Podając sałatę dodajemy chipsy z boczku.Podajemy z pieczywem.