Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rukoli, sera pleśniowego, gruszki i słodkich, dojrzałych fig polana sosem musztardowo-balsamicznym. Zapowiada się na skomplikowane danie, a jest prosto, pysznie i kolorowo.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Wszystkie składniki sosu umieszczamy w szklance i mieszamy dokładnie. Warzywa myjemy, osuszamy. Rukolę układamy na talerzu. Na niej rozrzucamy figi pokrojone w cząstki, ser pokrojony w kostkę oraz gruszkę, obraną, pokrojoną w półplasterki i skropioną cytryną. Posypujemy sałatkę listkami bazylii i polewamy sosem. Sałatka z figami i serem pleśniowym gotowa!