Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca sałatka na letnie dni.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 200
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 200
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Składniki
1. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na 4-6 części. 2. Fasolę cedzimy na sitku i płuczemy. 3. Udko oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. 4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Pietruszkę drobno siekamy. 6. Grejpfrut obieramy i odcinamy nożem białe części. 7. Grejpfrut kroimy w plasterki, po czym plasterki dzielimy na trzy-cztery paski.
1. Odkładamy 4 kawałki jajka i trochę natki do dekoracji. 2. Resztę mieszamy ze sobą dodając przyprawy i majonez. 3. Całość przekładamy do salaterki, ozdabiamy jajkiem, pietruszką, oprószamy pieprzem.