Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Owoce z serami to zawsze zgrany duet :) Jeśli dorzucimy do tego orzechy mamy już tercet doskonały :D Ta sałatka to niebo w gębie! Cudowna soczysta, słodka gruszka w połączeniu z wyrazistym w smaku, słonym oscypkiem i aromatycznymi prażonymi orzechami, a to wszystko skąpane w cudownym dressingu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 271
Składniki
Orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Gruszki pokroić na ok. 5 mm plastry, usunąć gniazda nasienne i ogonek. Patelnię grillową wysmarować za pomocą pędzelka 1 łyżeczką oleju. Gruszki i oscypki grillować z obu stron do miękkości i zarumienienia. Przełożyć na deskę i lekko przestudzić. Oscypka pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Grana padano zetrzeć na płatki. Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć roszponkę, plastry gruszki, oscypka, cebulę i orzechy. Dodać grana padano i bazylię. Polać dressingiem.