Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, pełnowartościowa sałatka z grillowanymi szparagami i wędzonym pstrągiem :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 447
Polecam.
Odsłon: 618
Składniki
Roszponkę opłukać na sicie i dokładnie osuszyć. Jajka ugotować na miękko, wystudzić i obrać ze skórki. Groszek odsączyć z zalewy. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, polać olejem i lekko posolić. Grillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu węglowym z obu stron, do miękkości. Grillowane szparagi wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Na półmisku ułożyć roszponkę, groszek, posiekaną cebulkę dymkę, szparagi, pokrojone na ćwiartki jajka oraz kawałki wędzonego pstrąga. Sałatkę posypać pestkami dyni. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem i podawać od razu po przygotowaniu.