Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grillowym idealna...
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Składniki
Paprykę i cukinię pokrój w większą kostkę. Skrop oliwą, posól i przesmaż na patelni grillowej, grillu elektrycznym bądź tradycyjnym (na tacce aluminiowej).
W międzyczasie wykonaj sos. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, majeranek. Dopraw solą.
Na półmisek wyłóż porwane liscie sałat. I mnie akurat były to świeżo zebrane z ogródka: rukola, szpinak i buraczki liściowe.
Ma salacie rozłóż ugrillowane i wystudzone warzywa.
Pokrusz fetę, polej sosem czosnkowym i posyp pestkami dyni. Śmiało można je zastąpić słonecznikiem, lub innymi ulubionymi ziarnami.
Gotowe! Smacznego:-)