Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna sałatka z dobrze doprawionym indykiem i chrupiącymi grzankami. Wyjątkowy aromat nadaje jej dodatek tartego, długo dojrzewającego sera. Koniecznie przygotujcie taką sałatkę do pracy.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14771
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14771
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Składniki
Indyka kroimy w grubszą kostkę. Mieszamy z olejem, papryką słodką, wędzoną, czosnkiem i pieprzem. Dokładanie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Indyka można także zamarynować w ten sposób kilka godzin wcześniej - na pewno zyska na smaku. Indyka smażymy na niedużym ogniu około 7-8 minut, obracając w tym czasie, aby wysmażył się z każdej strony. Sprawdzamy, czy nie jest surowy i odstawiamy do ostudzenia. Chleb kroimy na kromki, a kromki w kostkę. Smażymy chleb, aż do zarumieniania na patelni po indyku - w razie potrzeby można dodać trochę oleju. Grzanki powinny być chrupiące, ale nie spalone.
Sałatę rwiemy lub kroimy na kawałki, pomidorki na pół, ogórka na plasterki. Składniki na sos mieszamy i łączymy z warzywami. Warzywa rozkładamy na 2 porcje. Na każdej układamy kurczaka, grzanki i posypujemy całość serem Parmigiano Reggiano. Jeśli przygotowujecie sałatkę wcześniej, nie łączcie jej z grzankami. Dodane przed samym podaniem pozostaną chrupkie.