Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Na talerzu ułożyć rukolę. Na sałacie ułożyć pokrojone pomidorki koktajlowe, pokrojone na ćwiartki jajka, kawałki makreli wcześniej obranej ze skóry i ości. Ułożyć kawałki awokado. Awokado najlepiej przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę i miąższ wybrać małą łyżeczką aż do skórki. Cząstki awokado skropić sokiem z cytryny. Dodać jeszcze cebulkę pokrojoną w piórka. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym, solą do smaku. Polać delikatnie olejem z ziołami i żurawiną. Od razu zajadać. Smacznego.