Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O właściwościach odżywczych jarmużu chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Dlatego warto po niego sięgnąć, choćby tylko od czasu do czasu. Dziś proponuję to wartościowe warzywo w sałatce.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 735
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 644
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10135
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 56
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 125
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 735
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 644
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10135
Składniki
Jarmuż przepłukać wodą. Podzielić go na małe kawałki odrywając jego cząstki od zgrubiałych łodyg. Ugotować na parze. Wystarczy kilka minut gotowania. Po tym zabiegu warzywo zmniejszy swoją objętość. Ugotować jakieś pół szklanki komosy. Ona z kolei w trakcie gotowania napęcznieje. Na paterę wyłożyć najpierw jarmuż, a następnie komosę. Później pokrojonego pomidora i paprykę. Pokroić również na mniejsze cząstki mozzarellę. Wymieszać składniki sosu. Polać całość. Można od razu konsumować.