Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, której by ta sałatka nie smakowała ! ! !
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1394
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13011
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1394
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13011
Składniki
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i lekko solimy. Następnie paprykę również w kostkę (nieco wiekszą niż cebule) i wrzucamy do cebulki. Umyty koperek drobno siekamy i równiez cyk do cebuli z papryką. Odcedzoną kukurydze mozna również od razu wsypac do podanych wyżej składników. No i naważniejszy kalafior. Myjemy go, odcinając z dużych gałązek same te "różyczki" (kwiatuszki) i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Czas gotowania kalafiora zalezy od upodobania smakosza. Zasadą jest, że powinnien byc lekko twary. Ja gotuje dłuższą chwilkę od zagoptowania. Można dłużej. Odcedzamy kalafior, studzimy i wrzucmy do pozostałych składników. Sporo majonezu i troche pieprzu. Mieszamy i zajadamy.