Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka jest bardzo prosta, sklada sie z 3 popularnych skladnikow + przyprawy, ale nigdy nikt z gosci nie rozpoznal smaku podstawowego warzywa!!! A do tego jest pyszna, bardzo pasuje do mies z grilla
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6817
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6817
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
Kalafior scieramy na tarce, caly, lacznie z glabkiem ( ja robie to na tarce, ktora tnie w zapalki i wtedy wyglad salatki jest bardzo atrakcyjny, bo glabek jest pociety w dlugie slupki). Pociety kalafior zalewam wrzatkiem i czekam, az ostygnie. Odcedzam, bardzo dokladnie (kalafior zostawiam na jakies 15-20 min na cedzaku) Po odsaczeniu mieszam z kukurydza (rowniez odsaczona), doprawiam sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Na koncu mieszam z majonezem (koniecznie WINIARY). Uwierzcie, salatka jest pyszna, a zgaduj-zgadula, jaki jest glowny skladnik powoduje, ze rozkreca sie kazde, nowo poznane towarzystwo Pozdrawiam - Anna