Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybierając się na lokalny ryneczek warzywny nie mogę oprzeć się pięknej kolorystyce warzyw. I ten urzekający zapach świeżości, który unosi się w powietrzu! No nie mogę się powstrzymać i kupuję wszystkiego po trochu. W domu dopiero zaczynam się zastanawiać jak to wszystko przerobić, żeby nic się nie zmarnowało :) I tak pod młotek poszły tym razem brokuł i kalafior. Powstała sałatka bardzo chrupiąca i orzeźwiająca.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8792
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8792
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 27
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Składniki
Brokuł i kalafior gotowałam w wodzie z odrobiną cukru i soli, tak, aby pozostały chrupiące. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia i odparowania wody. Następnie podzieliłam na bardzo drobne różyczki. Lencz, paprykę, jabłko i jajko pokroiłam w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa połączyłam w misce, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam starty na drobnej tarce czosnek, majonez, sól, cukier, pieprz i wszystko dokładnie wymieszałam. Sałatka powinna postać co najmniej pół godziny w lodówce, aby smaki dobrze się zintegrowały.