Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie! Sałatka z kaszą to sycąca propozycja na zdrową, pełnowartościową przekąskę. Możecie ją zajadać od razu po przyrządzeniu lub zapakować w pojemnik i zabrać do pracy na drugie śniadanie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 199
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 164
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Następnie odciśnij nadmiar wody, wsyp ją do miski i przemieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Obierz ogórka zielonego, a następnie pokrój go w kostkę. Tak samo posiekaj wyczyszczoną z gniazda nasiennego papryką czerwoną i obraną cebulą czerwoną. Pomidory również pokrój w kostkę i odsącz delikatnie z soku. Przełóż pokrojone warzywa do dużej miski.
Ugotowaną albo gotową cieciorkę z puszki odsącz z zalewy, a następnie dodaj do wcześniej pokrojonych składników.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą z oliwek. Dodaj do tych składników obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posól i popieprz.
Do miski dodaj kaszę, a następnie wlej sos. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli jeszcze brakuje soli i pieprzu, dodaj je. Na koniec posyp sałatkę świeżo posiekanym koperkiem.