Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Propozycja szybkiej sałatki z kaszy gryczanej z winogronami i dodatkiem sosu czosnkowego. Trochę pokombinowałam i wyszło pysznie!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1688
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1688
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Winogrona kroimy na połówki, jajka kroimy w kostkę, dymkę siekamy, orzechy kroimy na drobno. Wszystkie składniki mieszamy w misce z kaszą i polewamy sosem czosnkowym.
Sos czosnkowy: Bazą sosu czosnkowego jest jogurt naturalny gęsty, może być grecki. Do miseczki wlewamy jogurt, do tego dodajemy majonez, następnie przeciśnięty przez praskę czosnek i do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru.