Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mój numer jeden jeśli chodzi o posiłki do pracy. Lekka, smaczna i pożywna.
Deska do krojenia, nóż
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 13
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 13
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, bez dodatku tłuszczu (jednak niezbyt długo, aby pozostała chrupka). Pomidorki umyć, poprzekrawać na pół. W naczyniu umieścić cukinię, pomidorki, posypać kiełkami i pestkami dyni. Całość oblać oliwą z oliwek.