Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i zdrowa sałatka z komosy ryżowej ( quinoa) z pomidorem i ogórkem, ziołami i pestkami słonecznika.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1739
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 246
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1739
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 246
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia. Ogórek i pomidor pokroić w kostkę. Zioła posiekać. Pestki dynia uprażyć na patelni
W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i dobrze wymieszać, w miarę potrzeby doprawić solą albo sokiem z cytryny. wstawić do lodówki na minimum 30 minut.