Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na urlopie, mieliśmy tę okazję by spróbować w Durres, restauracji Gusto di mare tę sałatkę. Jesteśmy nią zachwyceni i zachęcamy do wypróbowania.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Składniki
Krewetki gotujemy, obieramy, usuwamy czarną „nitkę”. Sałatę kroimy na ćwiartki i kroimy na 3 mm paski. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ, cienko kroimy na plasterki. Śmietanę, majonez, ketchup i tabasco dokładnie mieszamy. Na talerzach układamy sałatę, awokado, krewetki i polewamy sosem.