Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka sałatka. Mało składników, duża przyjemność dla podniebienia.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 248
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Krewetki oczyścić, usunąć pancerzyki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym usmażyć krewetki ok. 2 min. Wystudzić. W miseczce rozmieszać oliwę i sok z cytryny, starty imbir, miód, pieprz świeżo mielonym i sól. Dodać krewetki, pomieszać i wstawić do lodówki na ok. 15 min. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce wymieszać liście szpinaku i rukoli. Dodać krewetki z sosem i posypać sezamem. Zajadać, pycha. Smacznego.