Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka sałatka. Z pozoru wydaje się, że będzie bardzo słodka, jednak nie do końca taka jest. Powstała, ponieważ usmażyłam za dużo kurczaka do innej sałatki :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1182
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 132
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Odstawiamy do ostygnięcia.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły, następnie odcedzamy.
Ananasa kroimy w miarę drobne kawałki. Seler odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i sałatka jest gotowa.