Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z łososiem i szpinakiem to według mnie połączenie idealne. Wszystkie składniki świetnie się komponują. Nielubiący szpinaku mogą zastąpić go każdą inną sałatą np. rzymską, bo będzie równie pyszna. Ta sałatka to świetna propozycja na śniadanie, kolację, a nawet lunchbox do pracy ;)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Szpinak i ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Szpinak wrzucamy do miski. Ogórka kroimy w półplasterki i układamy na szpinaku. Z serka wiejskiego pozbywamy się nadmiaru płynu i wykładamy go łyżeczką w kilku miejscach na sałatce. Łososia rwiemy na mniejsze kawałki i układamy podobnie jak serek.
W miseczce łączymy składniki dressingu, aż powstanie gładki sos. Sałatkę tuż przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy sezamem. Smacznego ;)