Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaki to moje odkrycie tego roku! Świetnie sprawdza się w towarzystwie owoców, warzyw i także łososia. Sałatka słono-słodka z chrupiącymi grzankami
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Z tych składników zrobiłam 2 sałatki. Dżem i musztardę mieszamy i odstawiamy do przegryzienia. Na talerze wykładamy pokrojoną sałatę, warzywa i łososia wędzonego. Kaki należy obrać i pokroić na plasterki, lub przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy grzankami przed samym podaniem. Najlepsze grzanki są oczywiście domowe! Mogą być z patelni lub piekarnika. U mnie to chleb pokrojony w kostkę suszony na blaszce na kaloryferze. po wyschnięciu można przechowywać grzanki w zamkniętym pudełku.