Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa do przyrządzenia, sycąca i wychodzi duża micha!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 812
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 812
Składniki
Makaron (może być jasny lub ciemny) gotujemy na twardo, brokuła również, dzielimy na różyczki. Fetę kroimy w kostkę. Drobniutko siekamy czosnek. Dynię lub słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu, ostrożnie bo lubi się przypalić.
Jak wszystko wystygnie, mieszamy, dolewamy oliwę (ok 3-4 łyżek) pieprzymy obficie. Jeśli ktoś nie lubi ziaren nie musi dodawać. Jeśli chcemy żeby sałatka była bardziej wypasiona możemy dodać pokrojone suszone pomidory ok 8-10 szt.