Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie mnie oceniac ,ale mnie smakuje
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Salate lodowa umyc i przebrac szarpac nie kroic(salata staje sie ciemna i gorzka w kontakcie z nozem!!!!!)
Pomidory pokroic w dosc duza kostke(mozna obrac opcja dla delikatnych zoladkow)
Wszystko mieszamy w misce,odrobina soli i pieprzu+ lyzka oliwy z oliwek
Watrobke obtaczamy w mace i smazymy na dobrze rozgrzanej oliwie ok 2 min,teraz troche pozaru!!!!!!!! UWAGA na wlosy bedziemy flambirowac,GASNICA W POGOTOWIU!!!!!!
Patelnia i wartobka musi byc mocno rozgrzana!!!!!!Podlewamy winniakiem jesli robicie na gazie wystarczy przechylic aby alkohol sie zapalil,jesli na kuchence elektrycznej podpalamy np.zapalniczka wstrzasamy az alkohol sie wypali,dokladamy cebule pokrojaona w krazki i jablka w czastkach,teraz podlac odrobina wody ,dusimy ok 3 min dodajac majeranek i sok malinowy,czekamy az sos sie troche zdredukuje
Na sam koniec doprawiamy sola i pieprzem(watrobka musi byc solona przed podaniem inaczej bedzie twarda)
Prosto z patelni wykladamy na nasza salate lodowa i mieszamy
Mozna do tego przygotowac grzanki opcjonalnie
Smacznego