Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo smaku a mało pracy :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Uwielbiam małże, ale te z marynaty, są tak kwaśne od octu, że właściwie niejadalne. Proponuje lżejszą wersję. Odlałam zalewę własną z małż ze słoika. Dodałam oliwę i ocet balsamiczny- można pół na pół, lub 1/3 octu. Do tego przeciśnięty czosnek, chili i natka i odrobina soli. Przełożyłam z powrotem do słoika. Małże po jednym dniu będą już dobre, wyłożyłam je na pokrojoną sałatę z pomidorem i porem, sosem ze słoika polałam warzywa.
Smacznego :)