Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku Świąt i na różne imprezy ta sałatka zastąpiła na moim stole tradycyjną jarzynową. Po pierwsze jest o wiele szybsza w przygotowaniu, po drugie łagodniejsza dla żołądka. Od małych dzieci po babcie wszyscy się nią zachwycają. Spróbujcie i Wy, polecam :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Marchewkę gotujemy w całości ok. 20 minut. Odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i gotujemy w marynacie 10 minut. Odcedzamy i studzimy.
Marchewkę po obraniu ze skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z cebulą.
Dodajemy majonez, solimy i pieprzymy do smaku.
Sałatka najlepiej smakuje drugiego dnia, kiedy smak marchewki przegryzie się z cebulą. Idealnym dodatkiem są jajka na twardo, szczypior czy odrobina kaparów.