Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2024
Sycąca sałatka o wyrazistym smaku.
Tarka, patelnia, miska, łyżka, nóż.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Cebulę pokroić w miarę drobno. Przesmażyć cebulę z mielonym mięsem doprawiając je podczas smażenia solą i pieprzem oraz dowolnymi, ulubionymi przyprawami (dałam czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę i tymianek). Do miski przełożyłam dowolny miks sałat (trafił mi się taki, który miał dodane paseczki marchewki bonusowo). Na wierzch sałaty przełożyłam usmażone z cebulą mielone. Ogórka konserwowego, koperek i czosnek drobno pokroiłam, posiekałam. W osobnym naczyniu zmieszałam jogurt, majonez, ketchup i musztardę z drobno pokrojonym ogórkiem oraz z dodatkiem koperku i czosnku. Dodałam także szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszałam przygotowując w ten sposób sos. Sos przelałam na wierzch, na mięso. Na wierzch całości starłam ser cheddar.