Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Moja dzisiejsza sałatka jest niezwykle pyszna. Przygotowuję ją na spotkania ze znajomymi przy wspólnym grillowaniu. Sałatka sprawdza się jako dodatek do potraw z grilla.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści , pokroić na ćwiartki i poszatkować. Następnie przełożyć na sitko i przepłukać wodą i odsączyć. Dobrze odsączoną kapustę włożyć do miski, lekko posolić i po 15 minutach odcisnąć nadmiar soku. Do kapusty dodać poszatkowaną dymkę , posiekany koperek, pokrojone pomidory oraz ogórek zielony. Do całości dodać olej wymieszany z sokiem z cytryny, przeciśniętym czosnkiem oraz sosem sałatkowym ziołowym. Doprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą . Całość delikatnie wymieszać. Udekorować ogórkiem zielonym i koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.