Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem.. Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę. Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem. Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą. Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto. Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.