Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka, bardzo smaczna.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 67
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Pół ogórka pokroić w plasterki i ozdobić ścianki salaterki. Pozostałe ogórki obrać i pokroić w kostkę. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę, obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ananasy osaczyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Łodygę selera naciowego oczyścić i pokroić na małe kawałki. Paluszki surimi rozmrozić, wyjąć z folii i pokroić na ok. centymetrowe kawałki. Składniki wymieszać w miseczce. Dodać majonez, pieprz świeżo mielony, sól do smaku. Ponownie wymieszać i przełożyć do salaterki ozdobionej plasterkami ogórka i ozdobić listkami natki pietruszki. Smacznego.