Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna chrupiąca sałatka bezmięsna ale dodatek kiełbasy lub pieczonego/smażonego mięsa sprawi, że z dodatku do obiadu stanie się daniem głównym.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 29
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 29
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, na niej pokrojone pieczarki, jajko, kolorowe papryki i czerwoną cebulę. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym sokiem z cytryny, koperkiem i natką /w sezonie możemy użyć świeżych ziół/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Sos możemy przygotować wcześniej ale sałatkę polewamy przed podaniem.