Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pełna smaku sałatka z pieczonego bakłażana z natką pietruszki w sosie czosnkowo-jogurtowym z dodatkiem pasty tahini
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 33
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić każdy na pół, nożem naciąć na nich kratkę, posmarować każdą połówkę oliwą i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika na 30-40 minut aż się upieką i zbrązowieją. Przełożyć do plastikowego naczynia z przykrywką i ostawić do ostygnięcia. W misce wymieszać jogurt z pastą tahini, sokiem z cytryny i posiekanym drobno czosnkiem, posolić i popieprzyć do smaku. Natkę drobno posiekać. Przestygnięte bakłażany pokroić w kostkę, zalać jogurtem dodać natkę, całość dobrze wymieszać. Najlepsza jak się przegryzie i postoi kilka godzin w lodówce.