Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Nieziemsko pyszna sałatka, papryka z piekarnika robi się słodka, w zasadzie do takiej sałatki nie potrzeba wielu przypraw, oprócz podstawowych soli i pieprzu, delikatne muśnięcie oliwą wystarczy, żeby mieć świetny posiłek.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Paprykę umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30-40 minut do mocnego zrumienienia w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu blachę przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia. Wystudzoną paprykę delikatnie naciąć i nożykiem ściągać skórkę, powinna sama schodzić. Następnie pokroić na kawałki i przełożyć na talerze. Udekorować oliwkami i fetą lub innym serem sałatkowym, oprószyć solą, pieprzem i skropić oliwą. Sałatka jest przepyszna, gorąco polecam :-) SMACZNEGO!!!