Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z pieczonych warzyw i soczewicy z dodatkiem pysznego sosu. Pełna aromatu i smaku, doskonała na różne okazje.
forma do pieczenia, garnuszek, blender
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 202
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8939
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 202
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8939
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją. Warzywa przełóż na papier do pieczenia : cebulę rozetnij na pół, fenkuł pokrój w plastry, marchewki wzdłuż. Polej olejem i posyp przyprawami. Wstaw do piekarnika na około 20 min, piecz w 180'C.
Rabarbar obierz, pokrój na kawałki i przełóż do garnuszka z dodatkiem cukru. Smaż aż zmięknie, dodaj owoce i smaż 1 min, następnie zblenduj na gładki sos. Jogurt wymieszaj z cytryną i tahini. Na talerz wyłóż soczewicę, na to warzywa, dodaj sos i jogurt. Całość polej oliwą z oliwek i posyp koperkiem.