Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buratta to moje kulinarne odkrycie ubiegłego roku. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam z jej spróbowaniem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do sałatek czy makaronów. Miękka skórka i płynne wnętrze sprawia, że dobrze rozsmarowuje się na warzywach czy świeżym pieczywie. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę – koniecznie spróbujcie jej z zimnym białym winem !
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Składniki
Pomidorki kroimy, przekrawamy na pół i przekładamy do miski. Dodajemy oliwę, sól, pieprz, posiekany rozmaryn oraz listki bazylii. Całość mieszamy.
Na półmisku układamy pomidorki, a na nich kulkę sera. Podajemy ze świeżym pieczywem.