Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała do obiadu, grilla, również do pracy. Jest smaczna, kolorowa i sycąca. Zrobienie jej zajmuje kilka chwil.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 60
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 21
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 70
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 102
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 60
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 21
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 70
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 102
Składniki
Składniki sosu wrzucamy do słoiczka. Zakręcamy go i potrząsamy energicznie, aby wszystko się połączyło.
Rukolę, ogórka ze skórką i pomidorki myjemy i osuszamy, oliwki odsączamy z zalewy. W dużej misce układamy listki rukoli. Przekrawamy pomidorki koktajlowe na pół, układamy na rukoli. Ogórki kroimy w półplasterki, seler w drobną kostkę, również układamy na rukoli. Dodajemy oliwki w całości lub pokrojone.
Polewamy sałatkę sosem. Robimy to tuż przed podaniem sałatki na stół. Jeśli połączymy ją z sosem wcześniej, rukola nie będzie chrupiąca, a sałatka podejdzie wodą od pomidorów. Sałatka z rukolą i oliwkami gotowa!