Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i łatwa w przygotowaniu sałatka z rukoli, pomidorów, kukurydzy i piersi z kurczaka podsmażonej w aromatycznych przyprawach. Jest na tyle sycąca, że można ją podać na obiad jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa lub na kolację.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki. Nacieramy przyprawami według uznania. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy na nim pierś z kurczaka z obu stron na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień i smażymy go kilka minut. Wyjmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia (razem z sosem, w którym się smażyła).
Do dużej miski dajemy umytą i osuszoną rukolę, kukurydzę osączoną z płynu i pomidorki pokrojone na połówki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i podsmażonego kurczaka razem z sosem, w którym się smażył. Mieszamy całość. Sałatka z rukolą i złocistym kurczakiem gotowa!