Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Rukola jest świetnym źródłem glukozynolanów, które są swoistą barierą przed nowotworami , ale także to ona sprawia, że warzywo ma tak intensywny smak. Oprócz tego w jej składzie możemy znaleźć wapno, magnez i żelazo. Zaletą rukoli, jak i innych warzyw, które mają zielone liście, jest zawartość kwasu foliowego, czy też witaminy C." Cytat z portalu abczdrowie.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Sos. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy w zamkniętym słoiczku, intensywnie potrząsając. Rukolę rwiemy na kawałki, dodajemy małe kawałki pomidorów, nieduże cząstki fety, ćwiartki lub ósemki jajek, posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy. Gotowe.