Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na kolację, do pracy. Pyszna.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cukinie pokroić w gruba kostkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej rzepakowy. Smażyć kilka minut, mieszać. Dodać sos sojowy i drobniutko pokrojoną papryczkę peperoni. Jeszcze chwilę smażyć. Cukinia musi pozostać chrupiąca. Kukurydzę osączyć na sicie. Tuńczyka osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki tj ryż ( może być ciepły ), usmażoną cukinię, kukurydzę, tuńczyka. Wymieszać i dodać jeszcze pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Posypać posiekaną świeżą kolendrą. Smacznego.