Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża, zdrowa sałatka z rzodkiewką. Doskonały dodatek do obiadu i jako samodzielne danie na śniadanie czy kolację.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Sałaty płuczemy i osuszamy. Szalotki kroimy w cienkie piórka na chwilę moczymy w zimnej wodzie, potem osuszamy. Sos: Sok z cytryny ucieramy z solą, pieprzem i oliwą. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu podstawowego. Sałaty mieszamy z piórkami szalotki, rzodkiewki ścieramy na sałatę, dekorujemy rzodkiewką, i polewamy sosem.