Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1580
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1580
Składniki
Sok jabłkowy wymieszać z sokiem z cytryny , solą i pieprzem. Seler oczyścić , pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je w misce , skrapiając 2/3 porcji przygotowanego sosu , marynować ok. 60 min. Rozłożyć na talerzach i skropić 2 łyżkami oliwy. Sałatę oczyścić , osuszyć i porwać na małe kawałki . 2 łyżki oliwy wymieszać z resztą sosu jabłkowego , polać nim sałatę , wymieszać. Parmezan zetrzeć w wiórki , posypać nim sałatę.Ozdobić pomidorami i posiekanymi ziołami. Można użyć selera korzennego / wersja oryginalna przepisu/. Kto nie lubi selera , przystawkę możne przygotować z młodej kalarepy