Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz szybkiej przekąski na kolację lub przyjście przyjaciół? Zaserwuj sałatkę z serem i groszkiem. Jej składniki na pewno znajdziesz w kuchennej szafce i lodówce. W zależności od tego czy preferujesz bardziej kremowe, czy lżejsze przystawki – użyj samego majonezu lub mieszanki majonezowo-jogurtowej.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
W osolonej wodzie ugotuj jajka na twardo (8 minut od zagotowania wody). Następnie ostudź je, obierz i pokrój w kostkę. Por drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek i kukurydzę odsącz na sicie. Korniszony drobno posiekaj i też przerzuć na sitko, aby pozbyć się z nich nadmiaru płynu. Wszystkie składniki sałatki umieść w dużej misce.
Połącz majonez z jogurtem, dopraw solą i pieprzem, po czym wylej na sałatkę. Dokładnie wymieszaj i podawaj od razu lub zostaw na 30 minut w lodówce do połączenia się smaków. Sałatkę serwuj samodzielnie, z domową wędliną i kromką świeżego pieczywa.