Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy przygotowujesz przyjęcie, to wiadomo, że chcesz zaskoczyć gości czymś wyśmienitym. Polecam do sałatki wkomponować soczyste krewetki, usmażone na maśle z czosnkiem i ziołami. Danie jest naprawdę obłędne.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Na paterze układamy pokruszoną sałatę lodową, pokrojoną mandarynkę, pomidorki, oliwki i pokrojoną w piórka cebulkę. Masło roztopić i włożyć krewetki, następnie czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i popruszyć na owoce morza. na koniec posolić i usmażyć. Gdy krewetki ostygną ułożyć na sałatce i posypać szczypiorkiem. Całość polać sosem czosnkowym lub sojowym.