Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to ciekawa i wyrazista propozycja dania, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych kiełbas czy kaszanek. Połączenie ostro-słodkiego sosu i wyrazistości tymianku sprawia, że ta sałatka pierwsza zniknie z talerzy. Znajduje się tu całe bogactwo warzyw, które dostarczają licznych witamin i minerałów, ale także świetnie nawadniają organizm. Danie jest niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Sałatę umyj i poszarp na drobne kawałki. Umieść ją w misce sałatkowej. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a oliwki w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i sparz wrzącą wodą. Tymianek drobno posiekaj. Warzywa i tymianek dołóż do sałaty i wymieszaj.
Na wierzchu sałatki połóż odcedzoną z zalewy ciecierzycę i pokruszoną fetę. Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do całkowitego połączenia. Zalej nim przygotowaną sałatkę.
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest od razu gotowa do spożycia. Można ją też spożywać po schłodzeniu w lodówce.